Het huidige economische stelsel zorgt voor een overbelasting op de leefomgeving van zowel milieu als mens. Het winnen en verbruiken van grondstoffen leidt ertoe dat de grondstoffen op dreigen te raken. Dit probleem kan aangepakt worden door bij producten en diensten circulair denken en produceren als startpunt te nemen. Hierdoor ontstaat er een circulair proces welke bijdraagt aan een betere wereld. Dit startpunt wordt circulair ondernemen genoemd.
Eind jaren ’90 is de vrouw van Jan Willem Bosman Jansen (oprichter van GRO Together) een kindertehuis gestart in Zimbabwe. In 2009 kreeg het land te maken met voedselschaarste en zijn ze gestart met het gebruiken van restafval van koffieplantages om paddenstoelen op te telen. Een Zuid-Afrikaanse stichting deelde kennis over het kweken van paddenstoelen op restafval van mais- en koffieplantages. De oudere kinderen konden al snel hun eigen eetbare paddenstoelen kweken.
In 2011 heeft Jan Willem het idee geïmplementeerd in Nederland op basis van de ervaringen in Zimbabwe. “Het is eigenlijk omgekeerde ontwikkelingshulp, wij hebben geleerd van een land met schaarste.” Hieruit is GRO Together ontstaan. GRO staat voor Green Recycled Organics.
Onze producten dragen bij aan een duurzamere & betere wereld omdat:
In de toekomst hoopt GRO met haar producten anderen te inspireren en motiveren om te streven naar meer circulairiteit en duurzaamheid. Door de producten van GRO af te nemen kan iedereen een stap in de goede richting zetten.
Uit onderzoek van Capgemini blijkt dat tot 72% van de consumenten circulair wil consumeren, maar dat organisaties niet het gemak, de toegang, de informatie en de betaalbaarheid bieden om dit te doen.